+46 703 40 19 18 - marinan@dockanmarina.se

Malmö booked.net
+C

Home » News » Ny restaurang i Dockan.

Ny restaurang i Dockan.

Skånsk mat på menyn när Malmökockar startar ny krog i Dockan

Det blir restaurangen Madaro som kommer att ta över efter tapaskrogen Krankajen 22 i Dockan i Malmö i vår. Där blir det nu skånsk mat i modern tappning och namnet ska läsas på bred skånska.

I hörnlokalen på Krankajen kommer den skånska restaurangen Madaro att öppna i vår.Bild: Peter Frennesson
Minns ni Dygnet Runt-artikeln från i höstas där vi lät Titti Qvarnström, Mats Vollmer, Nina Christensson och Bong önska vilka restauranger de skulle vilja se öppna i kroglokaler som just då var till salu? Bland lokalerna som fanns med var Krankajen 22 i Dockan. Men nu vet vi svaret.
I maj öppnar nämligen den skånska restaurangen Madaro och det ska läsas på skånska. Alltså matro. Bakom satsningen står kockarna Christer Niven och Ian Valdevieso med förflutet på Malmörestauranger som Bistro Royal, Patisserie David, Slottsträdgårdens kafé, Skeppsbron och Kok & Bok på Stadsbiblioteket.
– Vi jobbade tillsammans på Bistro Royal tidigare, men nu har vi köpt Krankajen 22 och håller på att förbereda för fullt, berättar Christer Niven.
Han berättar att det skånska namnet Madaro kommer att återspegla menyn som ska innehålla skånsk mat i modern tappning.
– Vi kommer att köra de klassiska rätterna, men lägga upp dem på ett annat sätt. Det kommer att finnas stekt sill, gravad strömming, köttbullar och mycket annat, säger Christer Niven.
Restaurangen kommer att bli säsongsanpassad på så sätt att de på vinterhalvåret enbart kommer att köra luncher, medan de på somrarna kommer att ha öppet även kvällstid. Och då växer restaurangen från de 35 platserna inomhus med ytterligare 100 sittplatser utomhus.
– Vi har ju den lilla bryggan nere i vattnet där vi har den stora delen av uteserveringen, säger Christer Niven.
På sommarkvällarna kommer Madaro att satsa på lite mindre tapasliknande rätter, men fortfarande med skånsk och svensk mat på lokala råvaror.
Varför blir det just Krankajen?
– Vi har letat lokal i nästan två år och vi tittade faktiskt på Krankajen för ett och ett halvt år sen, men då var lokalen för dyr. Sen dök den upp igen till ett bättre pris och vi gillar ju läget. Det är många båtar som kommer in där och det finns gott om kontor i närheten, vilket är bra för luncherna, säger Christer Niven.
I början eller mitten av maj öppnar Madaro för luncher och sen är planen att öppna för kvällarna någon gång i juni när alkoholtillståndet är på plats.
« Förra inläggetNästa inlägg »

Fasta båtplatser och gästhamn mitt i Malmö city!