+46 703 40 19 18 - marinan@dockanmarina.se

Malmö booked.net
+C

Home » News » Livräddningsstationer

Livräddningsstationer

Vi har nu monterat upp kompletta livräddningsstationer var 200:e meter runt marinan. Stationerna består av en livboj, en räddningslina, en stege och en räddningshake. Förutom dessa stationer finns det monterat fasta räddningslejdare var 50:e meter samt livbojar utplacerade på strategiska ställen.

Den flyttningsbara stegen ska kompletttera den fasta räddningslejdaren så att personer på bryggan kan hjälpa en nödställd i stort sett var som helst i hamnen. Högst upp på stegen finns två hakar som skall vila på bryggdäcket. Två distanser längre ner håller stegen ut en bit från bryggan så att det är möjligt att ta sig upp. Stegen är fylld med frigolit så att den flyter.

Stegen kan också användas som ett hjälpmedel att ta upp en person ur hamnbassängen genom att stegen placeras med hakarna uppåt som fästes t ex bakom armhålorna på en person. Sedan kan man försiktigt hala upp personen ur vattnet med stegen.

Stegen kan också användas som en provisorisk bår.

Räddningshaken är tänkt som ett hjälpmedel att hålla fast en person som fallit i vattnet så att han inte sjunker i väntan på ytterligare hjälp. Haken kan också användas som en dragg om man misstänker att en person ligger på botten av hamnbassängen.

Räddningsstationerna är en viktigt investering för att öka säkerheten i marina. Förhoppningsvis behöver de aldrig användas. Ta gärna en stund och fundera igenom hur just du skulle använda dessa hjälpmedel om det skulle uppstå en nödsituation.

IMG_20150408_112451

 

 

 

 

« Förra inläggetNästa inlägg »

Fasta båtplatser och gästhamn mitt i Malmö city!